Velkommen til Gentofte Stars

Er du under 9 år? Så kom og prøv ishockey!

Er du under 9 år?  Så skal du da spille ishockey!

Alle børn under 9 år er velkomne til at starte til ishockey, uanset deres færdighed til at stå på skøjter – det er jo netop det, som de kommer til at lære…


Velkommen som ny ishockeyspiller i Gentofte Stars. 


Vi er en klub med en lang tradition for at udvikle spillere fra de yngste årgange til 1. division, eliteserien og nogle af vores spillere har endog forfulgt en karriere i udlandet - ja sågar NHL.


Hvornår kan man starte?

Man kan starte til ishockey hele året rundt. Hovedsæsonen løber fra 1. april til 31. marts. I perioden april til juni træner vi på lavere blus, men der vil fortsat være træning på is til de børn og unge, der har mulighed for at deltage.


Jeg har aldrig stået på skøjter

Som ny ishockeyspiller skal du altid møde op til en U8 træning, og det er ikke en forudsætning, at du kan stå på skøjter. Det skal vi nok lære dig. 


Vi har altid ledere og forældre, der står klar til at hjælpe med udstyr og svare på spørgsmål, hvis I ikke før har gjort bekendtskab med ishockeyverdenen. 


Alle uanset alder starter på U8 holdet. Såfremt du er ældre end 6 år, vil træneren rykke dig op, så snart du er klar til det i forhold til dit skøjteløb. Målsætningen for alle vores begyndere er, at de skal blive fortrolige med at løbe på skøjter, have det sjovt og få nogle nye kammerater. 


I ishockey er børnene beskyttet godt, og da de spiller med børn i samme alder, sker der ikke flere skader end i andre sportsgrene. Kropskontakten og farten er som regel det, som børnene synes er sjovest. Her kan de tumle på livet løs.


Din første træning

Når du starter første gang, skal du møde 30-45 minutter før træning, så vi har god tid til at tage imod dig. På vores hjemmeside kan du se træningstiderne for U7 holdet, og du kan også se, om en træning er aflyst, hvilket dog sjældent sker.


Inden du kommer skal du sende en mail til

Christine ’Gøller’ Hastrup på ny@gentoftestars.dk, så vi ved, at du kommer og kan have udstyr klar. Du kan også give 'Gøller' et ring på 26 83 38 62.


Til den første træning skal du blot medbringe en sveddragt, f.eks. skiundertøj eller en tynd langærmet trøje og et par tynde træningsbukser samt en drikkedunk. Har du selv ishockeyskøjter, må du gerne medbringe dem, men ellers vil der være mulighed for at låne skøjter de første par gange.


Hvad koster det at gå til ishockey?

De første 3 måneder i indeværende sæson er gratis for alle begyndere og tæller fra din første træning. Prøveperioden går dog senest frem til sommerferien. Når de tre måneder er gået, og I ved, at ishockey er noget for jer, betales der halvt kontingent af de resterende måneder af sæsonen indtil sommerferien.


Udstyr

Udstyret får du udleveret til din første træning. Du kan låne det gratis i de første 3 måneder mod at lægge et depositum på 500 kr. Skøjterne er du nødt til selv at købe, men de første par gange, kan vi godt hjælpe dig med at låne et par udlejningsskøjter. De skal dog afleveres tilbage igen efter træningen. Når de tre måneder er gået, skal du aflevere udstyret tilbage, men du har også mulighed for at købe dit udstyr for 1.000 kr. ud over det indbetalte depositum.


Når du skal købe udstyr til din ishockeyspiller, så er det vigtigt, at det sidder rigtigt og har den rigtige størrelse. Det kan derfor godt betale sig at besøge SkaterTown i Søborg, hvor du får 15% rabat, hvis du siger, at du er fra Gentofte. Her kan de vejlede dig i køb af udstyr. 


Du har brug for et par skøjter, en hjelm, en halsbeskytter, skulderpanser, albuebeskyttere, handsker, benskinner, skridtbeskytter, bukser, overtræksstrømper, en stav og en taske til at have udstyret i. 


Vær opmærksom på, om du har brug for en left eller right stav. ’Left’ er normalt til højrehåndede. Stave findes i flere prisklasser, og for nybegyndere har det mindre betydning, om staven er det ene eller andet mærke. Du kan låne stave her i klubben, indtil du har fundet ud af, hvilken type stav du har brug for.


Udstyr til de helt små (U8) behøver ikke at være det dyreste. Selvfølgelig skal det være godkendt til ishockey, men det vigtigste er, at børnene kan bevæge sig. De falder ikke så voldsomt som tungere spillere, og derfor slår de sig sjældent.


Hvordan træner vi?

For de yngste spillere tilbyder vi helt grundlæggende skøjtetræning, og så snart man er fortrolig med det, kommer man til at spille med stav og puck. Undervisningen på de mindste årgange er konkrete øvelser og en stor del af træningen foregår i leg. Har dit barn aldrig stået på skøjter, så har vi stativer, som de kan bruge, indtil de selv kan holde balancen, og hvis du selv kan stå på skøjter, må du gerne gå med på is og hjælpe dit barn. Er du ikke selv så erfaren på skøjter, anbefaler vi, at du tager en cykelhjelm på.


Frivilligt arbejde

Klubben drives hovedsageligt af frivillige og aktive forældre til spillere. Det er derfor vigtigt, at man som forældre til ishockeyspillere er klar til at give en hånd med. 


Som medlem i Gentofte Stars forventer vi, at alle familier bidrager med arbejde i klubben og omkring holdet.


Arbejdet i klubben består typisk af 1 eller 2 vagter i skøjteudlejningen eller vores kiosk til offentlig skøjteløb eller isdisco eller hjælp til disse arrangementer. 


Isdisco afholdes altid lørdag aften i vinterhalvåret. Dit barns hold belønnes for arbejdet ved at få del i overskuddet, som kan bruges til hyggelige arrangementer eller deltagelse i løve cups (turneringer for de helt små, red.). 


Det frivillige arbejde er sjovt, og der er rig mulighed for at skabe en masse sociale kontakter til andre forældre, da ishockey er en sport, hvor man tilbringer rigtig mange timer sammen.


Velkommen i Gentofte Stars

Har du spørgsmål om holdene eller klubben, så kontakt endelig trænere, holdledere eller medlemmer af bestyrelsen. 


Du kan finde deres kontakt information på www.gentoftestars.dk.


Vi håber, at du hurtigt finder dig godt tilpas i klubben – velkommen.


Kontakt

Vigtig information, første træning: Send mail til ny@gentoftestars.dk eller ring til Christine ’Gøller’ Hastrup på 26 83 38 62.


Kontaktinformation for holdledere og trænere


Indmeldelse på U8


Betaling af depositum

Hvornår

Træningstider